Tapenada z bakłażana

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 7-9H
Data dodania: 2024-01-17
Tapenada z bakłażana

SKŁADNIKI

3 szklanki posiekanego bakłażana
1 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów lub 1 puszka nie odsączać
170 g zielonych oliwek bez pestek, posiekanych
4 ząbki czosnku mielonego
2 łyżeczki kaparów
1 do 2 łyżeczek octu balsamicznego, do smaku
1 łyżeczka suszonej bazylii lub 1 łyżka świeżej bazylii
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE

Dodaj wszystko powyżej octu balsamicznego do wolnowaru i gotuj na wolnym ogniu LOW od 7 do 9 godzin.
Przed podaniem dodaj ocet, bazylię, sól i pieprz.
Posmakuj i dopraw w razie potrzeby.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.