Roladki z kurczaka w boczku

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2024-03-07
Roladki z kurczaka w boczku

SKŁADNIKI

2 kawałki piersi z kurczaka
około 250 g cienkich pasków boczku
sól
pieprz
wędzona papryka
czosnek granulowany
suszona bazylia

WYKONANIE

Mięso pokrój w paski długości palca wskazującego
Wymieszaj mięso z przyprawami, które dodasz do smaku.
Kawałki mięsa zawiń w paski boczku. Po zawinięciu boczek powinien całkowicie przykrywać mięso. Zapobiegnie to jego wysychaniu.
Do miski multicookera wlej 200 ml wody i umieść roladki na ruszcie wewnątrz miski urządzenia. Roladki można też układać jedna na drugiej.
Zamknij pokrywę multicookera i zawór ciśnieniowy. Ustaw funkcję Drób. Funkcja ta ma ustawiony czas 15 minut. Nie trzeba tego zmieniać.
Po zakończeniu gotowania pozwól na powolne zwalnianie ciśnienia około 10 minut. Następnie otwórz zawór ciśnieniowy i pokrywę. Roladki można podawać od razu, ale można je zarumienić w piekarniku na około 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.