Polędwiczka wieprzowa z sosem pietruszkowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2024-03-25
Polędwiczka wieprzowa z sosem pietruszkowym

SKŁADNIKI

• 1 polędwiczka wieprzowa
• 8-10 małych ziemniaków
• 300 ml bulionu lub wody

Do mięsa sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany, oregano
• 2 łyżki oliwy z oliwek

Do sosu 3 łyżki oliwy, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki płatków ostrej papryki

WYKONANIE

• Ustaw multicooker Crockpot Express na funkcję „brown / saute” i podczas nagrzewania dopraw mięso
• Wlej 2 łyżki oliwy, smaż mięso przez 2-3 minuty, a następnie wyjmij
• Do naczynia włóż ruszt, zalej bulionem, następnie dodaj mięso i ziemniaki
• Zamknij, ustaw zawór pary na „zamknięty”, następnie ustaw funkcję Manual i czas na 18 minut
• Po 18 minutach zwolnij zawór i odczekaj 2-3 minuty
• Polędwiczkę podawaj na ciepło z ziemniakami, sosem przygotowanym z oliwy, rozgniecionym czosnkiem, solą i drobno posiekaną natką pietruszki
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.