Święta, Święta i po Świętach czyli co z robić z jedzeniem które nam zostało
Jesteśmy trochę bardziej wypoczęci i jeszcze bardziej najedzeni. Czasami aż przejedzeni, a w lodówce nadal resztki pysznego bigosu, pierogów i świątecznych mięs. Co z tym zrobić? Guzik w spodniach trudno dopiąć, a żal wyrzucić jedzenie.
Przechowuj żywność do 5x dłużej
Tutaj z pomocą przychodzi nam system pakowania próżniowego. Dzięki takiemu sposobowi przechowywania możemy przechowywać jedzenie aż do 5x dłużej w porównaniu do tradycyjnych metod.
Dzięki systemowi pojemników do przechowywania żywności możesz w wygodny sposób zapakować np. sałatkę jarzynową i przechowywać ją do 2x dłużej* w lodówce. Dodatkowo masz pewność, że nie przejdzie ona zapachami i będzie smakowała tak jak zawsze.
Zostało ci mięso? Zrazy czy pieczeń? Zapakuj je w worki do przechowywania próżniowego i przechowuj w zamrażalniku, do momentu kiedy najdzie Cię ochota na kawałek pysznego mięsa.
Zapakuj próżniowo wigilijny barszcz
Czy wiesz że z powodzeniem możesz zamrozić także sos który został Ci z pieczeni lub wigilijny barszcz?
Wystarczy, że wcześniej go zamrozisz, aż zmieni konsystencję i później zapakujesz próżniowo. W takiej formie możesz go przechowywać w zamrażalniku i mieć na wyciągnięcie ręki.
Zapakowaną próżniowo żywność nie tylko można przechowywać dłużej, zachowuje ona również swoje walory smakowe i jest chroniona przed rozwojem bakterii.
Zalety pakowania próżniowego
Zgrzewarka próżniowa całkowicie eliminuje powietrze, które jest główną przyczyną odwodnienia, utraty smaku i świeżości przechowywanej żywności. FoodSaver® jest liderem w kategorii próżniowego pakowania produktów, oferującym pełną gamę urządzeń i akcesoriów, dzięki którym Twoja żywność pozostanie świeża do 5 razy dłużej.
Produkty FoodSaver znajdziesz tutaj: https://www.food-saver.pl