Jak marynować mięso do wolnowaru?

Jak marynować mięso do wolnowaru?


Wolnowarzenie to świetna metoda gotowania dla tych, którzy mają mało czasu na gotowanie a zależy im na zdrowych i pysznych daniach! Istnieje tak wiele korzyści z używania wolnowaru, ale jest kilka bardzo ważnych rzeczy, które należy wziąć pod uwagę podczas marynowania mięsa, które będziemy przygotowywać w wolnowarze.

Istnieją dwa główne sposoby, na zamarynowanie mięsa, które będziemy przygotowywać w wolnowarze:

  • Marynowanie mięsa w lodówce
  • Dodanie marynaty do wolnowaru

Jak marynować mięso do wolnowaru?

Marynowanie mięsa w lodówce

Jak to zrobić:

Umieść zamarynowane mięso w szczelnym pojemniku i włóż go do lodówki na 2-12 godzin w zależności od kwasowości marynaty. Po tym czasie możesz przygotować mięso w wolnowarze wg przepisu.

Korzyści:

Ta metoda pozwala marynacie zmiękczyć mięso i dodać mu smaku.

Jak marynować mięso do wolnowaru?

Dodawanie marynaty do wolnowaru

Jak to zrobić:

Marynata może być dodana bezpośrednio do wolnowaru wraz z mięsem. Jeśli dodajemy ją do mięsa na początku procesu gotowania, rozważmy rozrobienie jej z inną substancją (taką jak woda, sok ananasowy, sok jabłkowy lub sos włoski), aby zmniejszyć ilość sodu.

Korzyści:

Ta metoda nie wymaga planowania z wyprzedzeniem i zapewnia łatwość dodawania wszystkich składników w tym samym czasie!

Sprawdź nasze przepisy na marynowane mięsa:

Pieczeń z polędwicy wołowej

Pieczeń z polędwicy wołowej

Natrzeć polędwicę czosnkiem i pieprzem umieścić w wolnowarze. Wymieszać sos sojowy, ocet, sos Worcestershire i musztardę zalać mięso. Gotować, pod przykryciem, na LOW do miękkości, 3,5 do 4 godzin.(...)

Szynka z wolnowaru pieczona w coli

Szynka z wolnowaru pieczona w coli

Opłucz i wysusz baleron nie ma potrzeby wstępnego moczenia go przez noc. Umieść baleron w misie wolnowaru. Zalej colą, powinna mniej więcej przykryć mięso. Dodaj liście laurowe i anyż. Przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 8 godzin lub na poziomie HIGH przez 6-7 godzin. (...)

Schab w wiśniach

Schab w wiśniach

Na dużej patelni posmarowanej tłuszczem zrumienić kotlety z obu stron. Doprawić solą i pieprzem. W wolnowarze połączyć wiśnie kandyzowane, sok z cytryny, bulion i gałkę muszkatołową. (...)

Napisz komentarz

Wiadomość *
Imię *
Email *
Przepisz kod z obrazka *
 
 
* - pola obowiązkowe