Dżem z papryczki chili

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 4H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2021-06-30
Dżem z papryczki chili

SKŁADNIKI

3 czerwone chilli, pozbawione nasion i drobno posiekane nasiona zachowaj

1/4 łyżeczki - 1 łyżeczka nasion chili

200g posiekanych pomidorów

1 ząbek czosnku, wyciśnięty

1 szalotka, drobno posiekana

1/2 szklanki 1 łyżka brązowego cukru

1 łyżka octu jabłkowego

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

WYKONANIE

Umieść wszystkie składniki w misie wolnowaru.

Gotuj na HIGH przez około 4 godziny. Po około 1,5 godziny ustaw pokrywkę wolnowaru tak, aby była lekko uchylona.

Aby uzyskać łagodny dżem, użyj 1/4 łyżeczki nasion chili, a do ostrzejszego dżemu użyj 1 łyżeczki nasion chilli lub jeśli lubisz naprawdę ostre smaki, użyj wszystkich.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.