Łosoś w glazurze miso

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 30
Czas na Low: 60
Data dodania: 2022-01-28
Łosoś w glazurze miso

SKŁADNIKI

1 ½ szklanki wody
2 zielone cebulki, pokrojone na kawałki
¼ szklanki żółtej pasty miso
¼ szklanki sosu sojowego
2 łyżki sake
2 łyżki sosu mirin
1 ½ łyżeczki startego świeżego imbiru
1 łyżeczka mielonego czosnku
6 filetów z łososia po ok.100g
Gorący, ugotowany ryż

WYKONANIE

Połącz wodę, zieloną cebulkę, pastę miso, sos sojowy, sake, mirin, imbir i czosnek w wolnowarze Crockpot® wymieszaj.
Przykryj. Gotuj na HIGH 30 minut. Przełącz wolnowar na LOW. Dodaj łososia, połóż go skórą do dołu.
Przykryj gotuj na LOW 30 do 60 minut lub do momentu, gdy łosoś stanie się nieprzezroczysty i łatwo podzielisz go na płatki widelcem.
Podawaj na ryżu z płynem z gotowania i zieloną cebulką do dekoracji.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.