Żeberka Barbecue z multicookera

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-02-17
Żeberka Barbecue z multicookera

SKŁADNIKI

3 łyżki oliwy z oliwek
2 żeberka wieprzowe, pocięte na 3 lub 4 żeberka
2 małe czerwone cebule, drobno posiekane
3-4 ząbki czosnku, mielone
1 szklanka cukru brązowego
1 szklanka keczupu
½ szklanki octu jabłkowego
sok z 1 cytryny
2 łyżki sosu Worcestershire
1 łyżka ostrego sosu paprykowego
½ łyżeczki chili w proszku
1 szklanka bulionu wołowego

WYKONANIE

Naciśnij BROWN/SAUTÉ na Crockpot™ Express Pressure Cooker podgrzej olej na HIGH. Dodawaj żeberka partiami gotuj bez przykrycia, 7 minut lub do zrumienienia. Usuń żeberka na duży talerz. Dodaj cebulę i czosnek gotuj i mieszaj 3 do 5 minut lub do miękkości. Wymieszaj z brązowym cukrem, ketchupem, octem, sokiem z cytryny, sosem Worcestershire, ostrym sosem paprykowym i chili w proszku gotuj i mieszaj 5 minut. Połowę sosu przełóż do dużej miski odstaw.
Dodaj żeberka i bulion do Crockpot Express obróć, aby je obtoczyć. Zabezpieczyć pokrywę. Naciśnij MEAT/STEW, ustaw ciśnienie na HIGH i czas na 30 minut. Upewnij się, że zawór uwalniający parę jest w pozycji Seal zamknięty. Nacisnąć START/STOP.
Po zakończeniu gotowania, przez 10 minut uwalniaj naturalne ciśnienie. Następnie uwolnij pozostałe ciśnienie. Wyjmij żeberka do dużej miski z pozostałym sosem obróć, aby je obtoczyć. Usuń tłuszcz z wierzchu gotującego się płynu. Naciśnij przycisk BROWN/SAUTÉ na Crockpot Express gotuj sos, bez przykrycia, na HIGH 5 do 7 minut lub do zgęstnienia. Podawaj żeberka z sosem.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.