Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 8H
Czas na Low: 4H
Data dodania: 2025-03-14
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

SKŁADNIKI

5-6 szt. surowej białej kiełbasy
1 l bulionu
1 cebula
1 łyżka masła
2 łyżki chrzanu
200 ml śmietany 18%
1 łyżka mąki
sól, pieprz, liść laurowy

WYKONANIE

Podsmaż cebulę na maśle.
Włóż do wolnowaru kiełbasę, bulion i liść laurowy. Gotuj 4 h na LOW.
Wymieszaj śmietanę z mąką i chrzanem, dodaj do wolnowaru i gotuj 30 min na HIGH.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.