50 g suszonych prawdziwków 250 ml wrzącej wody 6 pasków grubo krojonego boczku, pokrojonego w kostkę 450 g kiełbasy pokrojonej w kostkę 4 kabanosy , pokrojone na małe kawałki lub inna suszona kiełbasa 3 łyżki oleju roślinnego lub według potrzeby 450 g schab bez kości lub łopatka bez tłuszczu, pokrojony w kostkę 2 cebule , pokrojone w kostkę 1 mała biała kapusta, poszatkowana 900 g 6 filiżanek kapusty kiszonej, odsączonej 10 suszonych śliwek, przepołowionych 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 liście laurowe 1 łyżka kminku ½ łyżeczki ziela angielskiego 3 jagody jałowca 480 ml piwa lub czerwonego wytrawnego wina / więcej wywaru 240 ml bulionu wołowego Sól i pieprz do smaku
WYKONANIE
Umieść suszone grzyby w misce i dodaj wrzącą wodę. Odstaw je na bok, podczas gdy będziesz przygotowywać mięso. Podsmaż boczek w dużym rondlu, aż zacznie lekko chrupać. Dodaj pokrojone w kostkę kiełbaski i smaż przez około 10 minut, często mieszając. Łyżką cedzakową przełóż do wolnowaru. Na tej samej patelni podsmaż wieprzowinę, dodając odrobinę oleju, aby nie przywarła. Być może trzeba będzie to zrobić w partiach. Przenieś do misy wolnowaru crockpot. Dodaj cebulę na patelnię i odrobinę więcej oleju w razie potrzeby i smaż, mieszając, przez 5 minut. Dodaj poszatkowaną kapustę i gotuj przez kolejne 5 minut. Dodaj odrobinę piwa lub bulionu, jeśli patelnia będzie zbyt sucha, a następnie przenieś wszystko do wolnowaru. Dodaj śliwki, prawdziwki i ich płyn, kapustę, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, przyprawy, piwo i wywar wołowy. Wszystko szybko wymieszaj. Przykryj i gotuj na LOW przez 8-10 godzin lub nawet przez noc. Wyrzuć liście laurowe i dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z chlebem żytnim lub z tłuczonymi ziemniakami.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 11.03.2025 r. - 24.04.2025 r.
15 Recenzje
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
799,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 799,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 11.03.2025 r. - 24.04.2025 r.
1 Recenzje
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 11.03.2025 r. - 24.04.2025 r.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.