3 duże pomidory 3 łyżki oliwy z oliwek 250 ml gorącej wody 7 suszonych chilli ancho 1,5 kg mostka wołowego, w jednym kawałku lub dwóch 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 5 goździków 1 łyżka nasion kminku ½ łyżeczki całych ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ szklanki białego octu 125 ml wody 1 duża laska cynamonu, przecięta na pół 2 liście laurowe Sól i pieprz DO PODANIA - posiekana kolendra, pokrojona w kostkę biała cebula i cząstki limonki.
WYKONANIE
Rozgrzej piekarnik do 200˚C. Umieść przepołowione pomidory na małej tacy lub na kawałku folii, skrop 1 łyżką oliwy z oliwek, dopraw solą i pieprzem i piecz przez około 30 minut, aż zmiękną. Wyjmij z piekarnika i odstaw na bok. Rozgrzej patelnię, zmniejsz ogień i zacznij podsmażać suszone chilli, dodawaj po kilka na raz, obracając regularnie, aby się nie przypaliły. Przełóż do dużej miski i dodaj 250ml wrzącej wody z czajnika. Przykryj miskę folią spożywczą lub dużym talerzem i odstaw do namoczenia na 20 minut upewnij się, że chilli są zanurzone w gorącej wodzie, jeśli nie, dodaj jeszcze odrobinę.
Jeśli Twój mostek jest zwinięty w rulon i zabezpieczony sznurkiem, odetnij sznurek i rozwiń mięso tak, aby otrzymać gruby pas, przekrój go na pół, a następnie jeszcze raz tak, aby otrzymać 4 mniejsze grube kawałki. W ten sposób z łatwością zmieścisz je w misie wolnowaru. Dopraw mięso z obu stron solą i pieprzem. Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni lub w misie DuraCeramic i obsmaż wszystkie 4 kawałki mięsa po jednym na raz, aż do uzyskania brązowego koloru. Jest to szybki proces i powinien zająć kilka minut na kawałek. Wyjmij podsmażone mięso i umieść na talerzu. Wytrzyj patelnię ręcznikiem kuchennym, dodaj kolejną porcję oliwy z oliwek i podsmaż na wolnym ogniu cebulę, aż zmięknie. Dodaj czosnek i dobrze wymieszaj. Dodaj goździki, ziarna pieprzu i kminu i gotuj przez kolejne 2 minuty. Namoczone chilli wyjmij z wody, usuń nasiona i ewentualne żyłki/łuski. To tutaj znajduje się ostrość, więc usunięcie nasion znacznie ją zmniejszy. Dodać chilli, ugotowaną mieszankę cebuli, pieczone pomidory, oregano, tymianek, mielony cynamon, ocet i wodę do robota kuchennego lub blendera. Blenduj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Umieść wołowinę w misie wolnowaru crockpot i przykryj sosem. Możesz wstawić do lodówki na noc, jeśli chcesz, po prostu przykryj miskę folią spożywczą lub odwróć pokrywę. Przed gotowaniem dodaj pokrojoną laskę cynamonu i liście laurowe. Gotuj w trybie High przez 5-6 godzin lub Low przez 7-8 godzin. Po ugotowaniu mięso powinno się dać łatwo rozdrobnić za pomocą dwóch widelców. Możesz podawać w miskach z sosem, posypane białą, posiekaną cebulą, kolendrą i limonką.
449,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 449,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 04.11.2024 r. - 03.12.2024 r.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Wysokiej jakości, wyjmowane naczynie pokryte powłoką DuraCeramic nadaje się do gotowania na kuchence grzewczej, piekarniku, oraz do przechowywania w lodówce. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, by zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia w każdej chwili.
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 04.11.2024 r. - 03.12.2024 r.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.