Brokuły w sosie czosnkowym z prażonymi płatkami migdałów

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 40
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Brokuły w sosie czosnkowym z prażonymi płatkami migdałów

SKŁADNIKI

Brokuł, 500 g różyczek
Czosnek, 2 ząbki
Majonez, 1 łyżka
Jogurt naturalny, 2 łyżki
Płatki migdałów, 1/3 szklanki

WYKONANIE

Brokuł podziel na małe różyczki, opłucz pod bieżącą wodą i ułóż w naczyniu wolnowaru Crock-Pot. Brokuły zalej wodą tak aby jej poziom sięgał ¾ wysokości różyczek, posól do smaku. Ustaw wolnowar na funkcję high i gotuj brokuły przez 40 minut.
W tym czasie przygotuj sos czosnkowy, czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem i jogurtem naturalnym. Płatki migdałów upraż na suchej patelni.
Brokuły odsącz na sicie, wystudź, a następnie przełóż na półmisek. Brokuły polej sosem czosnkowym i posyp uprażonymi płatkami migdałów.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.