Buraki z miodem rozmarynowym gotowane na wolnym ogniu

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3-4H
Czas na Low: 7-8H
Data dodania: 2021-09-17
Buraki z miodem rozmarynowym gotowane na wolnym ogniu

SKŁADNIKI

6 buraków — przyciętych, obranych i pokrojonych na ćwiartki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
2 łyżki octu jabłkowego
1/2 łyżeczki soli morskiej — lub więcej do smaku
2 łyżki stołowe świeżego rozmarynu — posiekane, lub więcej do dekoracji

WYKONANIE

Przygotować buraki poprzez odcięcie wierzchołków i końcówek oraz obranie ich. Pokroić je na ćwiartki i włożyć do wolnowaru.
W małej misce wymieszać razem oliwę z oliwek, miód, ocet jabłkowy, sól morską i świeży rozmaryn. Zalać buraki i wymieszać, aż się pokryją.
Gotuj na LOW przez 7-8 godzin lub na HIGH przez 3-4 godziny, aż buraki będą miękkie. Podawaj z większą ilością rozmarynu, polane marynatą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.