50 g mąki, przyprawionej solą i pieprzem 2 podudzia jagnięce o wadze ok. 4-500 g. 2 łyżki oleju roślinnego 2 kiełbaski tuluskie lub ziołowe 1 duża cebula, cienko pokrojona 50 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 duży liść laurowy 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 125 ml białego wytrawnego wina 125 ml bulionu z kurczaka lub jagnięciny 1 puszka opłukanej i odsączonej fasoli szparagowej
WYKONANIE
Zdejmij pokrywę z Crockpot Express i wybierz funkcję brown/sauté. Umieść mąkę i przyprawy w odpowiedniej miseczce i oprósz podudzia jagnięce mąką, aż do całkowitego ich pokrycia. Dodaj olej i jagnięcinę do Crockpot Express i podsmaż ze wszystkich stron, zajmie to 6-7 minut, aby uzyskać dobry kolor. Jeśli masz miejsce, włóż kiełbaski i zrumień je razem z jagnięciną, jeśli nie, będziesz musiał to zrobić po wyjęciu jagnięciny. Odłóż zrumienioną jagnięcinę na bok i dodaj pozostały olej do garnka. Podsmaż cebulę, boczek i czosnek przez kilka minut, aż się zarumienią. Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Pokrój zrumienione kiełbaski na grube kawałki, włóż je do sosu razem z jagnięciną. Zabezpiecz pokrywę. Wybierz funkcję Meat/ Stew i ustaw czas na 45 minut. Po zakończeniu gotowania pozwól urządzeniu na naturalne uwolnienie ciśnienia przez 10 minut. Podawaj na ogrzanych talerzach z chrupiącym pieczywem lub kremowym puree ziemniaczanym i zieloną fasolką.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.