1 kg łopatki wieprzowej bez kości, pociętej na 1-cm kawałki 3 ½ łyżeczki soli 1 ¼ łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżka oleju roślinnego 4 plastry grubo krojonego bekonu, pokrojone w kostkę 2 średnie cebule, posiekane 1 czerwona papryka, posiekana ¼ szklanki chili w proszku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka stołowa mielonego czosnku 1 łyżka stołowa mielonego kminku 1 łyżka wędzonej papryki 1 butelka jasnego piwa 2 puszki pomidorów pokrojonych w kostkę 2 szklanki wody ¾ filiżanki suszonej fasoli kidney, opłukanej ¾ filiżanki suszonej czarnej fasoli, opłukanej 3 łyżki stołowe mączki kukurydzianej Ser feta i posiekana świeża kolendra opcjonalnie
WYKONANIE
Dopraw wieprzowinę 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką czarnego pieprzu. Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj wieprzowinę partiami smaż ok. 6 minut lub do zrumienienia ze wszystkich stron. Przełóż zrumienioną wieprzowinę do wolnowaru Crockpot. Podgrzej tę samą patelnię na średnim ogniu. Dodaj bekon smaż i mieszaj, aż będzie chrupiący. Przełóż do wolnowaru, używając łyżki cedzakowej. Ponownie postaw patelnię na średnim ogniu. Dodaj cebulę i paprykę gotuj i mieszaj 6 minut lub do miękkości. Wymieszaj chili w proszku, koncentrat pomidorowy, czosnek, kminek, paprykę, pozostałe 2 ½ łyżeczki soli i pozostałą ¼ łyżeczki czarnego pieprzu gotuj i mieszaj przez 1 minutę. Wymieszaj z piwem. Doprowadź do wrzenia, zeskrobując przyrumienione kawałki z dna patelni. Zalej wieprzowinę. Wymieszać pomidory, wodę, fasolę i mąkę kukurydzianą. Przykryj gotuj na LOW przez 10 godzin. Wyłącz urządzenie. Pozostaw na 10 minut. Odsącz tłuszcz z powierzchni. Udekoruj serem feta i świeżą kolendrą i ciesz się smakiem.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Wysokiej jakości, wyjmowane naczynie pokryte powłoką DuraCeramic nadaje się do gotowania na kuchence grzewczej, piekarniku, oraz do przechowywania w lodówce. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, by zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia w każdej chwili.
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 04.11.2024 r. - 03.12.2024 r.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.