Cobbler z brzoskwiniami i malinami

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 3
Data dodania: 2018-06-06
Cobbler z brzoskwiniami i malinami

SKŁADNIKI

¾ szklanki mąki pszennej,
1 szt. żółtko,
1/3 szklanki cukru trzcinowego,
1 czubata łyżka masła,
1 czubata łyżka smalcu,
¼ szklanki mleka,
1 łyżeczka proszku dopieczenia,
100 g malin,
200 g brzoskwiń z syropu,

WYKONANIE

Naczynie ceramiczne Crock Pot wysmaruj masłem. Składniki na ciasto umieść w dużej misce i zagnieć. Ciasto owiń folia spożywczą i wstaw na kwadrans do lodówki. Połówki brzoskwiń oraz maliny ułóż na dnie naczynia. Wyjmij ciasto z lodówki, porwij na małe kawałki i ułóż ciasno na owocach. Na misie wolnowaru umieść arkusz folii aluminiowej i przykryj pokrywą. Gotowy cobler podawaj na ciepło z gałką lodów waniliowych.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.