Cobbler z jagodami

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2 H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-06-06
Cobbler z jagodami

SKŁADNIKI

1-1/4 szklanki mąki uniwersalnej, przesianej
2 łyżki stołowe plus 1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
1 duże jajko
1/4 szklanki mleka
2 łyżki stołowe oleju rzepakowego
1/8 łyżeczki soli
2 filiżanki świeżych lub mrożonych malin, rozmrożonych
2 filiżanki świeżych lub mrożonych borówek amerykańskich, rozmrożonych
Niskotłuszczowy mrożony jogurt waniliowy, opcjonalnie

WYKONANIE

Wymieszaj 1 szklankę mąki, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i cynamon. W innej misce wymieszaj jajko, mleko i olej dodać do suchych składników, delikatnie mieszając ciasto, aż będzie gęste. Wyłóż do misy wolnowaru pokrytej sprayem do pieczenia.
Wymieszaj sól i pozostałą mąkę i cukier wrzuć jagody. Łyżka na cieście. Gotuj pod przykryciem na HIGH, aż jagody zaczną lekko pyrkać, ok. 1,5 do 2 godzin. Możesz podawać z jogurtem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.