Curry z soczewicy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 7
Data dodania: 2018-09-27
Curry z soczewicy

SKŁADNIKI

2 cebule
1 por
200 g dyni
1 duży pomidor
1 gałązka selera naciowego
curry najlepiej Madras
1 litr bulionu warzywnego
szklanka soczewicy
300 g golonki opcjonalnie
sól

WYKONANIE

Do misy wolnowaru wrzuć pokrojoną cebulę, pora, dynię, pomidora i seler. Możesz dodać kawałek golonki jeśli chcesz, by danie było bardziej treściwe. Dodaj trochę curry rekomendujemy Madras i trochę soli. Wrzuć szklankę soczewicy. Zalej całość bulionem warzywnym.
Gotuj przez 7 godzin na poziomie LOW.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.