Czekoladowe kostki

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 1
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-05-04
Czekoladowe kostki

SKŁADNIKI

2 filiżanki pokruszonej czekolady mlecznej
¼ szklanki śmietany kremówki
⅓ szklanki miodu
½ szklanki pokruszonej białej czekolady
1 łyżeczka wanilii
opcjonalnie sól morska lub orzeszki

WYKONANIE

Do misy wolnowaru wsyp pokruszoną mleczną czekoladę, wlej śmietanę i miód. Przykryj i gotuj na poziomie HIGH przez 1 godzinę. Dodaj białą czekoladę i mieszaj, aż biała czekolada stopi się można przykryć i pozostawić na 10 minut, a następnie ponownie wymieszać. Dodaj wanilię i wymieszaj. Roztopioną czekoladę przełóż do wyłożonej folią formy do pieczenia. Możesz posypać na wierzch grubą sól morską lub orzechy. Pozostaw do całkowitego schłodzenia 1-3 godziny. Wytnij kostki czekolady. Przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.