Czekoladowy budyń jaglany z malinami i brzoskwinią

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3
Czas na Low: 4-5
Data dodania: 2018-06-06
Czekoladowy budyń jaglany z malinami i brzoskwinią

SKŁADNIKI

½ szklanki kaszy jaglanej,
2 szklanki mleka,
50 g gorzkiej czekolady,
50 g cukru
100 g malin,
2 sztuki brzoskwiń z syropu lub świeżych,

WYKONANIE

Naczynie wolnowaru posmaruj cienko masłem. Kaszę jaglaną przepłucz na sicie, przełóż do naczynia wolnowaru. Kaszę zalej mlekiem i gotuj na funkcji high 3 godziny. W czasie gotowania możesz 2-3 krotnie przemieszać kaszę. Do ugotowanej, gorącej kaszy dodaj cukier oraz gorzką czekoladę. Odczekaj chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać i zmiksuj całość na gładki krem. Budyń przełóż do miseczek i podawaj z malinami i brzoskwinią.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Mateusz C
2020-04-12

Gotowanie przez 3 h to raczej przesada - budyń uzyskał odpowiednią konsystencję już po 1,5 h. Wyszedł całkiem dobry, chociaż nie moje smaki.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.