Czerwona fasola z ryżem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 5-6h
Czas na Low: 10-12h
Data dodania: 2019-10-02
Czerwona fasola z ryżem

SKŁADNIKI

0,5 kg suchej, czerwonej fasoli
1 posiekana cebula
1 posiekana zielona papryka mała
3 posiekane ząbki czosnku
2 szklanki wody
0,5 wędzonej szynki, pokrojonej na kawałki
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki ostrego sosu
0,8l bulionu wołowego
3 -4 szklanki ugotowanego ryżu

WYKONANIE

1. Zalej fasolę 3 razy większą ilością wody i zagotuj w garnku.
2. Gotuj fasolę przez 10 min i zdejmij z ognia.
3. Przykryj fasolę, odstaw na godzinę i odlej wodę.
4. Połącz w misie wolnowaru wszystkie składniki oprócz ryżu.
5. Wybierz odpowiedni program i czas gotowania.
6. Podawaj na gorącym, ugotowanym ryżu.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.