Dżem bananowy

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 45 min
Czas na Low: 1-1,5h
Data dodania: 2021-07-01
Dżem bananowy

SKŁADNIKI

3 rozgniecione średnie dojrzałe banany
2 szklanki cukru
2 łyżki soku z cytryny

WYKONANIE

Dodaj wszystkie składniki do wolnowaru o pojemności od 4 do 6 litrów i wymieszaj, aby połączyć.
Przykryj i gotuj na LOW od 1 do 1,5 godziny lub do momentu, aż mieszanina zacznie bulgotać i prawie podwoi swoją objętość.
Wyłącz wolnowar, zdejmij pokrywkę i pozwól miksturze ostygnąć przez 10 minut.
Włóż do słoików i przechowuj w lodówce do 2 tygodni lub przechowuj w zamrażarce w odpowiednich pojemnikach.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.