Duszone jabłka

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-09-27
Duszone jabłka

SKŁADNIKI

Jabłka twarde typu reneta albo golden delicious
Masło po łyżce na jedno jabłko
1 cytryna
Cynamon
Imbir w proszku
Gałka muszkatołowa
Cukier brązowy

WYKONANIE

Wydrąż jabłka i włóż je do misy wolnowaru. Włóż do wydrążonych jabłek kawałek masła jedną łyżkę. Wyciśnij sok z cytryny i polej nim jabłka. Oprósz jabłka szczyptą cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej i brązowym cukrem. Gotuj na poziomie HIGH przez 2 godziny.
Serwuj jabłka polane sosem z wolnowaru.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.