Duszone warzywa

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 6
Data dodania: 2016-09-27
Duszone warzywa

SKŁADNIKI

- cukinia mała 1 szt,
- bakłażan mały 1szt,
- papryka 2szt,
- pieczarki 10szt,
- pomidory 1kg bez skóry,
- czosnek 5 ząbków,
- cebula 2szt,
- oliwa 100ml,
- bazylia garść,
- parmezan tarty 3 łyżki,
- sól, do smaku.
- pieprz, do smaku.

WYKONANIE

Posiekaną drobno cebulę i czosnek przesmaż na oliwie – całą zawartość przerzuć do Crock-Pota. Pozostałe warzywa pokrój w gruba kostkę i przełóż do urządzenia. Ustaw czas na Low 6h. Po upływie tego czasu dodaj posiekaną bazylię, sól oraz pieprz do smaku. Na koniec posyp całość tartym parmezanem i zapiecz w piekarniku o temp. 230 stopni na czas 8 minut.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.