Duszone warzywa śródziemnomorskie podane z fetą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2h 30min
Czas na Low: 4h
Data dodania: 2019-07-23
Duszone warzywa śródziemnomorskie podane z fetą

SKŁADNIKI

2 duże cebule pokrojone w kostkę
4 ząbki czosnku posiekane w płatki
3 papryki pokrojone w 1,5 cm romby
2 małe cukinie pokrojone w 1,5 cm kostkę
2 bakłażany pokojone w 2,5 cm kostkę
2 łyżki cząbru lub tymianku
1 łyżka wędzonej słodkiej papryki
½ szklanki czerwonego wytrawnego wina
Sól, pieprz
200 g sera typu feta

WYKONANIE

Wszystkie warzywa umieść w misie wolnowaru, dodaj sól, pieprz oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Wlej wino. Gotuj pod przykryciem 2,5h na poziomie HIGH lub 4h na poziomie LOW. Po przyrządzeniu pokrusz w palcach ser i nakładaj na każdą porcję.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.