Duszony łosoś z warzywami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2-3 godz.
Czas na Low: 4-5 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Duszony łosoś z warzywami

SKŁADNIKI

2 duże marchewki, obrane i pokrojone w 1 cm kostkę
2 duże cebule, obrane i posiekane drobno
1 średni słodki ziemniak 225 g obrany i pokrojony w 1 cm kawałki
15 młodych ziemniaków, przekrojonych na pół
100 g mrożonego łuskanego groszku
100 g zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki
6 łyżek oliwy z oliwek
1 warzywna kostka rosołowa
4 łyżki sosu sojowego
4 łyżki posiekanego świeżego estragonu
300 g filetu z łososia bez skóry, pokrojonego na 2 cm kawałki
200 g zakwaszanej śmietany
4 łyżki posiekanego szczypiorku
Sól i świeżo zmielony pieprz

WYKONANIE

Podgrzej na kuchence oliwę z oliwek, warzywa, kostkę rosołową i sos sojowy, dopraw do smaku.
Po podgrzaniu umieść składniki w naczyniu Crock-Pot i przykryj pokrywką.
Gotuj w wolnowarze na poziomie LOW przez 4 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Po 4 godzinach dodaj posiekany świeży estragon, pokrojonego łososia i dobrze zamieszaj, ustaw poziom grzania HIGH i przykryj pokrywką.
Gotuj przez kolejne 30-40 min lub do momentu w którym łosoś będzie gotowy. Pilnuj, aby go nie rozgotować.
Zdejmij naczynie do gotowania z wolnowaru i dodaj śmietanę ze szczypiorkiem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.