Esencjonalny rosół

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 6-8H
Czas na Low: 10-12H
Data dodania: 2025-02-27
Esencjonalny rosół

SKŁADNIKI

1 kg mięsa na rosół np. korpus kurczaka, udka, wołowe szponder
3 marchewki
2 pietruszki
1/4 selera
1 por biała część
1 cebula przypalona na suchej patelni
3 ząbki czosnku
3 litry wody
2 liście laurowe
3-4 ziela angielskie
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu w ziarnach
natka pietruszki do podania

WYKONANIE

Mięso opłucz, przełóż do wolnowaru i zalej zimną wodą.
Dodaj obrane warzywa w całości, cebulę przypaloną na patelni, czosnek i przyprawy.
Gotuj na ustawieniu LOW przez minimum 10 godzin lub HIGH przez 6 godzin.
Po ugotowaniu przecedź rosół, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.