Fasolka po bretońsku

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2 h
Czas na Low: 3,5 h
Data dodania: 2019-12-02
Fasolka po bretońsku

SKŁADNIKI

3 łyżki oleju rzepakowego
½ kg kiełbasy pokrojonej w pół plastry
200 g boczku pokrojonego w kostkę
Płaska łyżka ziaren kminku
2 duże cebule pokrojone w kostkę
4 ząbki czosnku posiekane w płatki
10 liści laurowych, 15 ziaren ziela angielskiego
Łyżka słodkiej mielonej papryki
1 kg ugotowanej fasoli
600 g przecieru pomidorowego
Sól, pieprz

WYKONANIE

1. Misę wolnowaru DuraCeramic ustaw na kuchence wprzypadku wolnowaru z kamionkową misą ten krok wykonaj na patelni, wlej olej i smaż boczek z kiełbasą oraz liśćmi laurowymi, zielem angielskim i kminkiem do delikatnego zrumienienia.
2. Dodaj pozostałe składniki.
3. Ustaw odpowiedni czas na trybie LOW lub High
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.