Frittata z pieczarkami i bekonem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2024-05-22
Frittata z pieczarkami i bekonem

SKŁADNIKI

- 1 szklanka posiekanego boczku
- 1 szklanka pieczarek pokrojonych w plasterki
- 2 szklanki szpinaku
- 8 dużych jajek
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
- ½ szklanki startego sera cheddar

WYKONANIE

1. Umieść stojak do gotowania na parze w garnku z 2 szklankami wody.
2. Z 40 cm folii aluminiowej wykonaj podkładkę, składając ją na trzy części.
3. Spryskaj tortownicę o średnicy 20 cm olejem spożywczym. Umieść tortownicę na środku podkładki.
4. W średniej wielkości misce ubij jajka z mlekiem, solą i pieprzem.
5. Umieść połowę mieszanki pieczarek i szpinaku w tortownicy, dodaj połowę sera.
6. Zalej wszystko mieszanką jajeczną. Dodaj pozostałą mieszankę pieczarek i posyp resztą sera.
7. Za pomocą podkładki z folii ostrożnie opuść tortownicę do multicookera.
8. Przykryj pokrywę, upewniając się, że jest w pozycji „Seal”. Naciśnij przycisk MEAT/STEW i ustaw ciśnienie na WYSOKIE. Ustaw czas na 20 minut i naciśnij START/STOP.
9. Po zakończeniu gotowania pozwól, aby ciśnienie spadło na około 10 minut. Następnie użyj drewnianej łyżki, aby przekręcić zawór ciśnieniowy do pozycji „Release”. Otwórz multicooker i chwyć folię, aby wyjąć tortownicę z naczynia.
10. Otwórz boki tortownicy i zsuń frittatę na talerz. Podawaj natychmiast.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.