1. Blanszowanie kapusty Zagotuj wodę w dużym garnku z osoloną wodą. Usuń 10-12 zewnętrznych liści z kapusty, odcinając je od rdzenia. Blanszuj liście przez 2-3 minuty, odcedź i odłóż na bok.
2. Przygotowanie sosu Wymieszaj wszystkie składniki sosu w średniej misce. Połowę sosu wlej na dno wolnowaru.
3. Przygotowanie nadzienia Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia oprócz wołowiny w misce, dodaj mięso i delikatnie wymieszaj. Uformuj 8 porcji nadzienia i umieść każdą na liściu kapusty, składając boki tak, by całkowicie zakryć nadzienie.
4. Gotowanie Umieść gołąbki w wolnowarze, nakładając na siebie 2 liście, jeśli są zbyt małe. Wlej pozostały sos na wierzch, przykryj i gotuj na LOW przez około 8 godzin, aż mięso, ryż i kapusta będą miękkie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.