Gulasz marokański z ciecierzycą i morelami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 5 H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2025-02-25
Gulasz marokański z ciecierzycą i morelami

SKŁADNIKI

500 g wołowiny np. łopatka, pokrojonej w kostkę
1 puszka ciecierzycy, odsączona
1 cebula, pokrojona w piórka
2 ząbki czosnku, posiekane
1 marchewka, pokrojona w plasterki
100 g suszonych moreli, pokrojonych na mniejsze kawałki
1 puszka krojonych pomidorów
500 ml bulionu wołowego
1 łyżeczka kuminu, kolendry, cynamonu i papryki wędzonej
Sól i pieprz do smaku
Świeża kolendra do podania

WYKONANIE

Wołowinę oprószyć przyprawami i lekko obsmażyć na patelni.
Przełożyć do Crock-Pota, dodać resztę składników i wymieszać.
Gotować na LOW przez 8 godzin lub na HIGH przez 5 godzin.
Podawać z kuskusem i świeżą kolendrą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.