Gulasz piwny z wołowiną i ziemniakami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 25 min
Czas na High: 4,5H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2025-02-25
Gulasz piwny z wołowiną i ziemniakami

SKŁADNIKI

600 g wołowiny na gulasz
3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
2 marchewki, pokrojone w plasterki
1 cebula, posiekana
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
500 ml ciemnego piwa np. stout
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka tymianku i liścia laurowego
1 łyżka mąki pszennej
Sól, pieprz
Masło do podsmażenia

WYKONANIE

Mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką, następnie obsmażyć na maśle.
Przełożyć do wolnowaru, dodać warzywa, piwo i przyprawy.
Gotować na LOW przez 8 godzin lub na HIGH przez 4,5 godziny.
Podawać z chrupiącym pieczywem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.