Gulasz prawie meksykański lub w stylu iberyjskim

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 300 min
Czas na High: 2,45 godz.
Czas na Low: 3,30 godz.
Data dodania: 2020-08-13
Gulasz prawie meksykański lub w stylu iberyjskim

SKŁADNIKI

600 g mięsa z uda indyka bez kości pokrojonego w kostkę
20 g oliwy
1/3 szklanki przecieru pomidorowego
1 duża cebula pokrojona w piórka
2 posiekane ząbki czosnku
2 pokrojone w romby papryki
1 cukinia pokrojona w grube 1,5 cm ćwierć plastry
garść czarnych oliwek bez pestki
pół szklanki kukurydzy
łyżka mielonego kuminu
łyżka oregano
posiekana papryczka pepperoni
łyżeczka tymianku
łyżeczka soli

WYKONANIE

Mięso zamarynuj w oliwie oraz połowie oregano, tymianku, pepperoni, soli i kuminu. Drugą część wymienionych przypraw połącz z przecierem pomidorowym i wymieszaj go z warzywami. Wszystkie składniki włóż do misy wolnowaru i ustaw na tryb LOW 3,5 h.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.