Gulasz szegedyński

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2,5 h
Czas na Low: 3,5 h
Data dodania: 2019-12-02
Gulasz szegedyński

SKŁADNIKI

1 kg wieprzowiny np. łopatki lub szynki
Sól, pieprz, łyżka pieprzu ziołowego
2 cebule pokrojone w kostkę
4 ząbki czosnku posiekane w płatki
700 g kiszonej kapusty pokrojonej z grubsza
8 liści laurowych
10 ziaren ziela angielskiego
Czubata łyżka papryki słodkiej mielonej
Łyżeczka kminku
400 ml bulionu
Sól, pieprz

WYKONANIE

1. Mięso pokrój w grubą 1,5 cm kostkę i natrzyj solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
2. Umieść w misie wolnowaru z pozostałymi składnikami.
3. Ustaw odpowiedni czas na wybranym trybie LOW lub HIGH
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.