1/2 szklanki mąki sól pieprz czosnek w proszku 1,5 kg chudego mięsa wołowego pokrojonego w kostkę 2 do 3 łyżek oliwy z oliwek 3 liście laurowe 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 4 duże ząbki czosnku, 1l bulionu wołowego 8 do 10 czerwonych ziemniaków, ze skórą, przepołowionych 6 dużych marchewek, pokrojonych 2 łodygi selera, pokrojone na kawałki 20 g małych pieczarek portabello, przekrojonych na pół 2 puszki sosu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka przyprawy kreolskiej 1 łyżeczka przyprawy włoskie zioła 300 ml piwa Guinness 1 szklanka zielonego groszku
WYKONANIE
Mięso przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące. Jeśli posiadasz wolnowar Crock-Pot DuraCeramic, to możesz podsmażyć w nim mięso na oliwie, tak, żeby się zrumieniło. Jeśli nie, to użyj patelni. Do zrumienionego mięsa, dorzuć liście laurowe, cebulę, czosnek i podsmaż jeszcze chwilę. Całość przełóż do misy wolnowaru i wlej połowę bulionu wołowego. Dodaj pokrojone ziemniaki, marchew, selera naciowego i grzyby. W średniej misce wymieszaj pozostały bulion z sosem pomidorowym i suszonymi ziołami, następnie przelej wszystko do misy wolnowaru. Na koniec wlej piwo Guinness, przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 8 godzin. Pod koniec gotowania można dodać zielony groszek. Gulasz pysznie smakuje z wysokim kuflem piwa Guinness.
Wysokiej jakości, wyjmowane naczynie pokryte powłoką DuraCeramic nadaje się do gotowania na kuchence grzewczej, piekarniku, oraz do przechowywania w lodówce. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, by zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia w każdej chwili.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 04.11.2024 r. - 03.12.2024 r.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.