Gulasz z szynki z jabłkiem porem i estragonem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2,5 h
Czas na Low: 3,5
Data dodania: 2019-11-07
Gulasz z szynki z jabłkiem porem i estragonem

SKŁADNIKI

800 g szynki wieprzowej pokrojonej w kostkę 1,5 cm
Sól, pieprz, łyżeczka suszonego tymianku
2 małe pory pokrojone w plastry o długości 1 cm
1 cebula pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku posiekane w płatki
3 jabłka pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w ósemki
Sól, pieprz
2 łyżki suszonego estragonu
200 ml białego półwytrawnego wina

WYKONANIE

1. Mięso zamarynuj w mieszance soli, pieprzu i tymianku.
2. Wszystkie składniki umieść w misie wolnowaru i dobrze wymieszaj. Na wierzch wyłóż mięso.
3. Wymieszaj wszystko dokładnie i ustaw na poziom LOW lub HIGH
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.