Indyk w śmietanie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Indyk w śmietanie

SKŁADNIKI

filet z indyka, 300 g
groszek zielony, garść
pieczarka, 5 szt
śmietana 30% uht, 400 ml
sól, szczypta

WYKONANIE

Filet z indyka umyj w zimnej wodzie i oczyść z błon. Mięso pokrój w grubą kostkę. Do naczynia wolnowaru Crock- Pot włóż filet, pocięte w plastry pieczarki i groszek – całość zalej śmietaną. Ustaw poziom na high i gotuj przez 1 godzinę i 30 min.

Złote myśli
- indyka możesz zastąpić cielęciną lub kurczakiem.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.