Jajka na twardo z wolnowaru

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 5 min
Czas na High: 2-3 H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-03-21
Jajka na twardo z wolnowaru

SKŁADNIKI

12 jaj

WYKONANIE

Delikatnie włożyć jajka na dno wolnowaru o pojemności ok. 6 l. Zalać wodą tak by przykryła jajka. Gotować, pod przykryciem, na High przez 2-3 godziny.
Wyjąć jajka z wolnowaru, opłukać w zimnej wodzie i umieścić w wodzie z lodem do całkowitego ostygnięcia. Odsączyć i wstawić do lodówki. Usunąć skorupki jeśli jest taka potrzeba, pokroić jajka przed podaniem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.