Kanapka Filadelfijska

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3-4 H
Czas na Low: 7-8 H
Data dodania: 2021-05-06
Kanapka Filadelfijska

SKŁADNIKI

1,2 kg pieczeni wołowej
2 cienko pokrojone zielone papryki
2 cienko pokrojone cebule
4 ząbki czosnku posiekane
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka oregano,
1 łyżeczka sosu Sriracha,
200 g sera szwajcarskiego,
6 do 8 podłużnych bułek,
PIKLE do podania - opcjonalnie

WYKONANIE

Mięso pokrój w cienkie paski i włóż do misy wolnowaru . Dodać zieloną paprykę, cebulę, czosnek, sól, pieprz, oregano i sos Sriracha. Wszystko dobrze wymieszaj.
Załóż pokrywkę i gotuj na LOW przez 7-8 godzin lub na HIGH przez 3-4 godziny. Wylej nadmiar płynu, posyp mięso serem i dobrze wymieszaj, aby ser się rozpuścił. Napełnij bułkę i dodaj sos Sriracha, jeśli chcesz i podawaj z pokrojonymi w plasterki piklami.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.