Kanapki Guinness French Dip

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 5 H
Czas na Low: 10 H
Data dodania: 2021-12-28
Kanapki Guinness French Dip

SKŁADNIKI

2,5 kg karkówki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka chili w proszku
1 łyżeczka cebuli w proszku
½ łyżeczki czosnku w proszku
1 liść laurowy
350 ml Guinness
3 szklanki bulionu wołowego

WYKONANIE

Umieścić karkówkę w misie wolnowaru. Posyp połową przypraw i wetrzyj je w mięso.
Odwróć i natrzyj pozostałymi przyprawami. Wlej bulion i Guinnessa oraz dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj na LOW przez 10 godzin lub na HIGH przez 5 godzin.
Kiedy mięso jest w pełni ugotowane, wyjmij pieczeń z wolnowaru. Wlej sos, który wytworzył się podczas gotowania do miski. Rozdrobnij pieczeń za pomocą dwóch widelców, włóż z powrotem do wolnowaru i ustaw w pozycji ciepłe. Aby podać, nałóż na bułki mięso i ulubiony ser opcjonalnie. Podawać z sosem z gotowania na boku do maczania.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.