Kokosowa kruszonka z jagodami i mango

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Kokosowa kruszonka z jagodami i mango

SKŁADNIKI

Wiórki kokosowe 1 1/2 szklanki
Mąka pszenna 5 łyżek
Masło, 150 g
Cukier puder, ½ szklanki
Jagody świeże lub mrożone, 1 szklanka
Mango, 200 g

WYKONANIE

Naczynie wolnowaru Crock-Pot posmaruj masłem. Wiórki kokosowe, mąkę pszenną i cukier puder wsyp do miski. Dodaj posiekane, zimne masło i szybko zagnieć kruszonkę o konsystencji mokrego piasku. Połową kruszonki wyłóż dno naczynia. Mango pokrój w kostkę i ułóż na kruszonce. Następnie wsyp jagody. Pamiętaj aby owoce były rozłożone równomiernie. Jagody przykryj resztą kruszonki. Nacznie przykryj pokrywką. Kruszonkę piecz przez 1,5 godziny na funkcji high.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Crock-Pot K
2021-02-16

Dziękujemy za opinię. Przepis zawiera orientacyjne ilości składników, można je dopasować do swoich prefferencji.

Ocena 
Agata K
2021-02-13

coś jest nie tak z tym przepisem, albo za dużo masła, albo za mało mąki, deser wychodzi bardzo tłusty

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.