Kokosowa ryba curry z wolnowaru

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 5 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 2-3H
Data dodania: 2023-07-14
Kokosowa ryba curry z wolnowaru

SKŁADNIKI

2 ząbki czosnku drobno posiekane
3 cm kawałek świeżego imbiru obrany i drobno posiekany
1 czerwone chili pozbawione pestek i drobno posiekane
1½ łyżeczki mielonej kurkumy
1 laska trawy cytrynowej rozgnieciona drewnianą łyżką w celu uwolnienia aromatu
400 ml mleka kokosowego
300 g polędwicy z dorsza bez skóry i ości pokrojonej w kostkę o boku 2 cm
100 g groszku
150 g różyczek brokuła
Do podania świeża kolendra i czerwone chili pokrojone w plasterki

WYKONANIE

Umieść czosnek, imbir, czerwone chili, kurkumę, trawę cytrynową i mleko kokosowe w wolnowarze.
Dodaj kostki dorsza, groszek i brokuły.
Gotuj na LOW przez 2-3 godziny lub do momentu, aż dorsz będzie ugotowany sprawdź, czy zmienił kolor z półprzezroczystego na nieprzezroczysty.
Udekoruj posiekaną świeżą kolendrą i plasterkami czerwonego chili.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.