Kokosowe curry z krewetkami i szpinakiem

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-11
Kokosowe curry z krewetkami i szpinakiem

SKŁADNIKI

Cebula, 1 sztuka
Czosnek, 2 ząbki
Krewetki tygrysie, 200 g
Szpinak świeży, 100 g
Mleko kokosowe, 250 ml
Bulion warzywny, 150 ml
Curry, 1 łyżka
Liść laurowy, 1 sztuka
Olej, 2 łyżki
Sól, pieprz cayenne

WYKONANIE

Olej rozgrzej na patelni, zeszklij na nim posiekaną w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz liść laurowy i curry.
Cebulę przełóż do naczynia wolnowaru Crock-Pot, wlej bulion i mleko kokosowe, oraz dodaj obrane krewetki. Gotuj curry na funkcji high przez 2 godziny, na 15 minut przed końcem gotowania dodaj liście szpinaku. Gotowe curry dopraw do smaku solą i pieprzem Cayenne. Podawaj z ryżem lub chrupiącą bagietką.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Katarzyna P
2022-12-17

Pyszny sos, do ryżu idealny. Krewetki nieziemskie. Następnym razem wstawiłabym ich więcej.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.