Konfitura z truskawek i bazylii

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Konfitura z truskawek i bazylii

SKŁADNIKI

Truskawki, 1 kg
Cukier żelujący, 1 kg
Świeża bazylia, 20 listków

WYKONANIE

Truskawki wypłucz na sicie pod bieżącą wodą, usuń szypułki i przekrój je na połówki. Pokrojone truskawki umieść w naczyniu wolnowaru Crock-Pot, zasyp je cukrem żelującym oraz dodaj listki bazylii. Przemieszaj truskawki łyżką. Gotuj konfiturę na funkcji high przez 2 godziny. Gotową konfiturę lekko przestudź i przelej do wyparzonych słoików o pojemności 300 ml.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.