Kurczak po prowansalsku

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4-6 H
Czas na Low: 7-9 H
Data dodania: 2022-01-05
Kurczak po prowansalsku

SKŁADNIKI

Składniki
1,5 kg udek z kurczaka bez kości, bez skóry, każde przekrojone na pół
1 średnia czerwona papryka, pokrojona w plastry o grubości 0,5 cm
1 średnia żółta papryka, pokrojona w plastry o grubości 0,5 cm
1 średnia cebula, cienko pokrojona w plasterki
1 puszka 450 g pomidorów, odsączonych
¼ szklanki bulionu z kurczaka
3 ząbki czosnku, mielone
¼ łyżeczki soli
¼ łyżeczki suszonego tymianku
½ łyżeczki mielonych nasion kopru włoskiego
1/2 filiżanki posiekanej świeżej bazylii
3 paski skórki pomarańczowej

WYKONANIE

Połączyć kurczaka, paprykę, cebulę, pomidory, bulion, czosnek, sól, tymianek, nasiona kopru włoskiego i skórkę pomarańczową w wolnowarze Crockpot.
Przykryć gotować na LOW 7 do 9 godzin lub na HIGH 4 do 6 godzin.
Posyp bazylią i podawaj na świeżo.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.