Lasagne z bakłażana

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 5
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-09-27
Lasagne z bakłażana

SKŁADNIKI

2 bakłażany
2 jaja
Panierka Panko
puszka passaty pomidorowej
250 g sera typu mozarella
Sól
Cukier
Oregano

WYKONANIE

Pokrojonego w plastry bakłażana posyp solą i cukrem, tak, żeby puścił sok. Osuszone plastry bakłażana zanuż w rozbełtanym jajku i obtocz w panierce polecamy panierkę Panko
Dno misy wolnowara przykryj kilkoma łyżkami passaty pomidorowej i ułóż na niej warstwę plastrów bakłażana.
Na bakłażanach połóż warstwę plastrów sera może być mozzarella.
dodaj kolejną warstwę passaty, warstwę bakłażana
i sera.
Rozsmaruj pozostałą passatę na wierzchu.
Posyp tartym serem i oregano.
Gotuj na poziomie HIGH przez 5 godzin.
I gotowe
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.