Maślany indyk w ziołach

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 4H
Czas na Low: 5-6H
Autor: Kasia G.
Data dodania: 2021-08-03
Maślany indyk w ziołach

SKŁADNIKI

1 pierś indyka z kością
2 łyżki miękkiego masła
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/4 łyżeczki czosnku w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu
500 ml bulionu z kurczaka
3 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki zimnej wody

WYKONANIE

Natrzyj indyka masłem. Połącz rozmaryn, tymianek, sproszkowany czosnek i pieprz natrzyj indyka. Umieść w wolnowarze. Polej bulionem. Przykryj i gotuj na LOW do miękkości, 5-6 godzin.
Wyjmij indyka na półmisek. Tłuszcz który wydobędzie się podczas gotowania przełóż do rondelka. Doprowadź do wrzenia. Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, do otrzymania jednolitej konsystencji. Doprowadź do wrzenia gotuj i mieszaj do zgęstnienia, około 2 minut. Podaj indyka polanego sosem z ulubionymi dodatkami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.