Mac Cheese

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 1,5
Data dodania: 2018-09-27
Mac  Cheese

SKŁADNIKI

Makaron typu rurki
250 g sera żółtego 2 gatunki. Najlepiej mozzarella i cheddar
Puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
1/2 szklanki białego wina
Mielony czarny pieprz
Gałka muszkatołowa

WYKONANIE

Ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. ugotowany makaron wrzuć do misy wolnowaru jeśli używasz wolnowaru DuraCeramic to możesz gotować makaron od razu w misie wolnowaru
Dodaj dwa gatunki startego sera sugerujemy mozarellę i cheddar.
Wlej puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego.
Przypraw mielonym czarnym pieprzem, gałką muszkatołową. Wlej pół szklanki białego wina.
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Gotuj na poziomie LOW przez 1,5 godziny
I gotowe
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.