Makaron penne ze szparagami i białym sosem

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Makaron penne ze szparagami i białym sosem

SKŁADNIKI

Pierś z kurczaka, 250 g
Zielone szparagi, 200 g
Cebula, 1 sztuka
Słodka śmietanka 30%, 50 ml
Bulion warzywny, 200 ml
Ser pleśniowy bleu, 30 g
Makaron penne, 200 g
Oliwa, 2 łyżki
Sól, pieprz, siekany koperek

WYKONANIE

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Do cebuli dodaj pokrojonego na małe kawałki kurczaka i smaż całość przez 10 minut. Dopraw kurczaka solą i pieprzem, a następnie przełóż do naczynia wolnowaru. Do kurczaka wlej bulion warzywny, oraz obrane i pokrojone na kawałki szparagi. Gotuj przez 2 godziny na funkcji high. Na 15 minut przed końcem gotowania dodaj ugotowany makaron penne, śmietankę i pokruszony ser pleśniowy. Całość wymieszaj i w razie potrzeby dopraw do smaku.
Makaron podawaj z siekanym koperkiem.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.