Marokański gulasz z ciecierzycy

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3-4H
Czas na Low: 6-7 H
Data dodania: 2021-09-06
Marokański gulasz z ciecierzycy

SKŁADNIKI

1 średnia biała cebula posiekana
3 ząbki czosnku wyciśnięte
Mała dynia piżmowa, obrana i pokrojona na małe kawałki
1 czerwona papryka pokrojona
3/4 filiżanki czerwonej soczewicy
Puszka ciecierzycy, odsączona i opłukana
450 g puszka sosu pomidorowego passaty
1 łyżeczka świeżo startego imbiru
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
3 szklanki bulionu warzywnego
do podania
ugotowana quinoa
rukola
jogurt kokosowy

WYKONANIE

Dodać wszystkie składniki do wolnowaru. Wymieszać do połączenia, następnie przykryć i gotować na HIGH przez 3 - 4 godziny lub 6 - 7 godzin na LOW.
Aby uzyskać gęstszy gulasz, zdejmij pokrywę po 1 godzinie gotowania.

Podawać z quinoa, garścią rukoli i odrobiną jogurtu.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.